G7 ministers van Financiën “Sterke steun” voor de regulering van Cryptocurrency’s

Met bitcoin handel op nieuwe hoogtepunten, al was het voorlopig maar schuw voor $20.000, was het slechts een kwestie van tijd voordat de gevestigde orde haar roep om regulering van cryptos hernieuwde, vooral nu de officiële centrale bank digitale valuta’s worden uitgerold om onmiddellijke stortingen van centrale banken (d.w.z., vers gedrukt geld dat geen overeenkomstige aansprakelijkheid heeft) aan eindgebruikers mogelijk te maken in de hoop om uiteindelijk een enorme inflatoire brand te veroorzaken.

Dat veranderde vandaag toen de ministers van Financiën en de centrale bankiers van de G7 bevestigden dat er “sterke steun over de G7 is voor de noodzaak om digitale valuta’s te reguleren”, zei het ministerie van Financiën in een verklaring over de maandag na een virtuele vergadering van de ambtenaren.

Zoals Reuters toevoegt, gaf de Duitse Minister van Financiën Olaf Scholz een scherp geformuleerde verklaring na de vergadering uit, die zijn zorgen over het autoriseren van de lancering van de Weegschaalcryptocurrency van Facebook – die onlangs werd hernoemd naar Diem – in Duitsland en Europa onderstreepte.

“Een wolf in schaapskleren is nog steeds een wolf,” zei hij. “Het is voor mij duidelijk dat Duitsland en Europa zijn toetreding tot de markt niet kunnen en willen accepteren, terwijl de regelgevingsrisico’s niet adequaat worden aangepakt.” Hij voegde eraan toe: “We moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het valutamonopolie in handen van de staten blijft.”

Vreemd genoeg had hij geen soortgelijke negatieve opmerkingen over digitale valuta’s die door de centrale banken worden onderschreven. Met andere woorden, digitale valuta’s gesteund door centrale banken, goed; maar bitcoin en andere cryptos niet gesteund door een centrale bank, slecht.

Steven Mnuchin was de gastheer van de 12e vergadering van de G7-financieringsambtenaren dit jaar met betrekking tot de COVID-19 pandemie, terwijl Washington zich opmaakt om het presidentschap van de G7 volgende maand aan Groot-Brittannië over te dragen. De G7 financià “le ambtenaren bespraken aan de gang zijnde reacties op het ,,evoluerende landschap van cryptoactiva en andere digitale activa en het werk van nationale autoriteiten om hun gebruik voor kwaadaardige doeleinden en ongeoorloofde activiteiten te verhinderen,” bovengenoemde Schatkist.

“,,Er is sterke steun over G7 op de behoefte om digitale munten te regelen,” de bovengenoemde verklaring van G7, en herhaalde steun voor een gezamenlijke verklaring van G7 over digitale betaling in Oktober, die zei de digitale betalingen toegang tot de financià “le diensten konden verbeteren en inefficiency en kosten snijden, maar ,,passend zouden moeten worden gecontroleerd en worden geregeld.

Met andere woorden, de enige cryptocurrency die zal worden toegestaan is een cryptocurrency die door een centrale bank wordt tegengehouden.

De G7-financieringsambtenaren bespraken ook binnenlandse en internationale economische reacties op de COVID-19 pandemie, en strategieën om een robuust globaal herstel te bereiken, zei de verklaring.

Zoals we eerder hebben laten zien, terwijl niet bijna voorpaginanieuws, gaat de push voor door de centrale bank gesteunde digitale valuta’s door, en volgens een recente tijdlijn voor de ISO20022-norm, zou het uitrollen enige tijd in 2022-2023 moeten plaatsvinden, zodra zowel SFIFT als FedWire de nieuwe norm goedkeuren.

About