Kryptomarknader sjunker 10 miljarder dollar när Trump avslutar pandemis lättnadssamtal

Globala aktiemarknader och kryptovalutamarknader har tagit en kraftig nedgång sedan USA: s president Donald Trump avslutade samtalen om Coronavirushjälpmedel.

På baksidan av anmärkningsvärt snabb återhämtning från viruset, som har tagit över 210 000 amerikanska liv, avslutade president Donald Trump plötsligt samtalen med talman Nancy Pelosi och demokratiska ledare om nya ekonomiska hjälppaket.

Alla tre stora amerikanska aktieindex förlorade solida vinster från tidigare på dagen och föll i negativt territorium efter tillkännagivandet , och kryptotillgångsmarknaderna följde efter, vilket tyder på att de har blivit mer korrelerade till aktier och mindre till guld de senaste månaderna.

$ 10 miljarder marknadsmässig nedgång

Det totala börsvärdet har minskat med cirka 10 miljarder dollar under det senaste dygnet. Flytten tog marknaderna ner från 335 miljarder dollar till strax under 325 miljarder dollar.

Men i månadsvisningen ligger de fortfarande inom en intervallbunden handelskanal och har ännu inte sjunkit till månadsnivåer på cirka 310 miljarder dollar.

Bitcoin ledde reträtten som vanligt i ett kraftigt fall på 2% från 10 750 $ till 10 530 $ på bara ett par timmar. Sedan dess har kryptokungen återhämtat sig lite för att handla till 10 600 dollar.

Dolda baisseartade avvikelser i en daglig tidsram.

100MA fungerade som ett anständigt stöd hittills. Men det testas om och om igen. $ BTC $ BTCUSD #bitcoin pic.twitter.com/uBbEMxCeph

Det har observerats av flera analytiker att Bitcoin Code volatilitet och handelsvolymer är extremt låga just nu, vilket vanligtvis är en föregångare för ett större steg framåt.

Detta mindre fall kan inte övervägas, så det ser mer troligt att en dumpning i fyra siffror kommer att hända på kort sikt.

Annars på Crypto Markets

Som vanligt drabbas altcoins hårdare och är ansvariga för större delen av den marknadsförlusten under den senaste dagen eller så.

Ethereum har fallit tillbaka till sin lägsta nivå på nästan två veckor i en nedgång på 5% till strax under 335 $ innan den återhämtade sig marginellt för att återkräva $ 340-nivån. Ripples XRP har tappat en liknande summa när den glider tillbaka till $ 0,245, medan Binance Coin har minskat till $ 27,40.

Polkadot och Chainlink har varit två av dagens största förlorare och minskat med cirka 7% per styck. Endast EOS har lyckats få trenden i kryptotoppen tjugo och få en vinst på 6% på nyheterna om att Google Cloud kommer att ansluta sig till samhället för att bli en EOS-nätverksblockproducent.

About