Leiderschapsfeud bij Bitmain: 10.000 Antminers die vermist worden in Binnen-Mongolië…

In de rapporten wordt vermeld dat er 10.000 antimisdadigers zouden zijn gestolen uit een Bitmain-faciliteit in China. Bronnen zeggen dat de ontbrekende mijnbouwinstallaties betrekking hebben op de voortdurende machtsstrijd tussen de medeoprichters Jihan Wu en Micree Zhan van Bitmain.

Medio juni berichtte news.Bitcoin.com over de machtsstrijd tussen de Bitmain-oprichters. Al vele jaren is Bitmain de meest dominante producent van bitcoin ASIC-mijninstallaties.

De medeoprichters Micree Zhan en Jihan Wu staan echter al geruime tijd op gespannen voet met elkaar. Nu wordt in regionale rapporten gedetailleerd vermeld dat er 10.000 Antminers ter waarde van miljoenen zijn verdwenen of “illegaal zijn overgebracht” uit een Bitmain-mijn in Binnen-Mongolië.

Er is niet een exacte telling op elk merk dat werd genomen, maar de 10.000 mijnwerkers omvatten mijnwerkers zoals de S9 Hydro serie, S15, T15, S17 Pro, S17, T17, en een prototype model.

De laatste keer, de twee cofounders waren naar verluidt ruzie aan het maken, merkten de rapporten op dat Zhaan schijnbaar leveringen verbiedt die voortvloeien uit de Shenzhen-fabriek van het bedrijf. De in China gebaseerde publicatie 8btc benadrukt dat afgelopen vrijdag een interne brief van Jihan Wu gedetailleerd aangaf dat de bondgenoten van Zhaan de 10.000 mijnwerkers meenamen.

Volgens schattingen zou de nettowaarde van alle mijnwerkers in totaal ongeveer 10 miljoen dollar bedragen. Ondanks de rapporten van een interne memo van Jihan Wu, beschuldigde Zhaan Wu van het nemen van de partij ASIC-mijnwerkers met behulp van de officiële Bitmain Weibo-rekening.

Financiële columnist Lylian Teng onthulde dat er een aantal handelsmerkaanvragen zijn ingediend voor de naam Antminer. Uit openbare documenten blijkt dat de aanvragen afkomstig zijn uit Hongkong en het vasteland van China. Teng merkt op dat de depots afkomstig zijn van Bitmain’s Singapore-eenheid “Bitmaintech Pte.“.

De ruzie over de enorme hoeveelheden productie-apparatuur en boerderijen in China kon niet komen op een slechter moment voor het bedrijf toen Ebang onlangs ingediend voor het is Amerikaanse IPO en Microbt neemt in een groot marktaandeel. De mensen dachten dat de medeoprichters van Bitmain tot een schikking zouden kunnen komen omdat een uitgelekte onderhandelingsovereenkomst aangaf dat de twee probeerden een compromis te sluiten.

Naast de leiderschapskwesties bij Bitmain Technologies, laten rapporten ook zien dat er vermeende problemen zijn met een aantal hooggeplaatste Kanaänsexperts. Bovendien werden vier kaderleden; Tu Songhua, Kong Jianping, Li Jiaxuan en Sun Qifeng uit het bedrijfsregister geschrapt.

About