Miami borgmästare säger att stadsanställda borde kunna ta sina löner i Bitcoin

Miami vill köra Silicon Valley som den mest Bitcoin-vänliga platsen i USA.

Att få sina löner betalda i Bitcoin snarare än USD

Miami stadsanställda kunde snart välja att få sina löner betalda i Bitcoin snarare än USD. I en intervju med Forbes sa borgmästare Francis Suarez att konkreta vägar för att utöka Immediate Edge antagande i hela staden inkluderade att möjliggöra att löner till stadens anställda skulle betalas i BTC.

Stora siffror i kryptovalutavärlden har svarat positivt på idén, med Twitter och Square CEO Jack Dorsey kallade det “smart” på Twitter.

Germini-grundare Tyler Winklevoss uppgav att borgmästaren “leder vägen för regeringar och Bitcoin.”

Borgmästare Suarez berättade för Forbes att på grund av ökningen av kryptos popularitet bland medborgarna vill han göra allt han kan för att göra Miami till en Bitcoin-vänlig stad. Andra förslag inkluderar att tillåta att lokala avgifter och skatter betalas i Bitcoin och vissa andra kryptovalutor, samt att investera en del av stadens statskassa i Bitcoin, enligt Microstrategys exempel.

Även om han inte är säker på specifika belopp, förklarade Suarez att statens investering skulle struktureras som ett offentlig-privat partnerskap, med de privata partnerna som fick några av belöningarna för att lindra några av riskerna.

Han avslöjade också att han också överväger att finansiera sin omvalskampanj i Bitcoin. Han är inte den första som vänder sig till Bitcoin för att finansiera politiska kampanjer med demokraten Andrew Yang, Kaliforniens amerikanska representant Eric Swalwell, Minnesota, USA: s representant Tom Emmer och Libertarian Lara Loomer bland amerikanska politiker som redan har accepterat kryptovalutor i tidigare kampanjer.

Borgmästaren tror att Bitcoin kommer att vara den “största berättelsen för de närmaste åren.”

I slutet av förra året kallade borgmästaren Bitcoin för en “stabil investering” under ett “otroligt instabilt år.” Förra veckan laddade han upp Bitcoins whitepaper på regeringens webbplats och sa:

“City of Miami tror på Bitcoin och jag arbetar dag och natt för att göra Miami till ett nav för kryptoinnovation.”

Stor kryptokonferens Bitcoin 2021 tillkännagav

Borgmästaren berättade för Forbes att han har nått ut till andra stater och jurisdiktioner, inklusive Caitlin Long i Wyoming och Jimmy Patronis, finansdirektör i Florida, för att hjälpa till med att driva Bitcoin-vänliga förändringar i Floridas lagstiftare. Dessa ansträngningar är en del av stadens strävan att bli nästa stora tekniska nav i USA med planer på att växa innovation och teknisk tillväxt de närmaste åren.

Om dessa åtgärder träder i kraft kan Miamis 450 000 medborgare uppmuntras att börja handla i Bitcoin regelbundet, med potential för att detta ska spridas till resten av Floridas 21,5 miljoner invånare. Det skulle också göra staden mer attraktiv för blockchain-relaterade teknikföretag och evenemang.

Stor kryptokonferens Bitcoin 2021 tillkännagav tidigare idag att den flyttade från Los Angeles till Miami i juni i år.

Även om Miami kan vara den första amerikanska staden som erbjuder anställda löner i Bitcoin, har andra företag också undersökt detta. Förra veckan rapporterade Cointelegraph att leverantören av mjukvaruutvecklingstjänster Sequoia Holdings, baserat i Virginia, erbjuder anställda möjlighet att offra en del av sin lön för att investera i antingen Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) eller Ether (ETH).

 

About